N2O nabíječky pro dokonalou šlehačkovou polevu
Předpokládáme, že jste už někdy šlehal šlehačku, ale co takhle ji udělat dokonalým toppingem na váš dort pomocí N2O nabíječek?
Samozřejmě si můžete koupit šlehačku v obchodě, ale zjistíte, že její struktura je často relativně pevná. Je také možné šlehat šlehačku ručně; výsledek bude tekutější s poměrně hladkou a krémovou konzistencí.
Když šleháte šlehačku pomocí N2O, oceníte, že struktura má objem a je stabilní. Nicméně preference každého se liší, dokonce i mezi jednotlivými zeměmi.
Pokud nejste fanouškem měkké, tekuté šlehačky, nezapomeňte se podívat na náš blogový příspěvek o tom, jak vytvořit dokonalé pevné krémové toppingy.
CO JE NITROUS OXID (N2O)?
Oxid dusný vám jistě neunikl, ani šéfkuchařům, pekařům a mezi jinými baristům. Přesněji řečeno, oxid dusný je bez chuti a používá se v restauracích nebo koktejlových barech k pohonu šlehačky a chantilly. Někteří to také mohou nazývat